Το εργοστάσιο - μουσείο σοκολάτας άνοιξε και κυριολεκτικά μαγεύει.
Εμείς θα σας κάνουμε μια φωτογραφική
περιήγηση και θα σας αφήσουμε να φανταστείτε πως πέρα από τις εικόνες,
υπήρχαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις και οι μοναδικές εκπλήξεις!
Ας αναρωτηθούμε μόνο:
Υπάρχει κάποιος που δεν τρώει σοκολάτα;
Κάποιος που μπορεί και αντιστέκεται στον πειρασμό; Πολύ δύσκολα! Αυτόν
τον πειρασμό μπορείτε να τον δείτε, να τον μυρίσετε, να τον γευτείτε στο
Μουσείο & Εργοστάσιο Σοκολάτας στην Θεσσαλονίκη! Το πρώτο θεματικό
πάρκο λοιπόν στην Ελλάδα για τη Σοκολάτα λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη,
στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, σε 2.500τμ!.
Το περίπτερο 1 όπου φιλοξενείται το
Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας έχει διαμορφωθεί σε έναν χώρο
παραμυθένιο. Η περιήγηση ξεκινά από το μουσείο όπου υπάρχουν οι
πληροφορίες για το κακαόδεντρο και τον καρπό του. Μετά τα χαλάσματα του
ναού των Αζτέκων, και τη ζούγκλα (όπου με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα
έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες του τροπικού κλίματος) οι επισκέπτες
μπαίνουν στην Καλύβα του Αμαζονίου, όπου ο αγαπημένος ηθοποιός Θ.
Τσαλταμπάσης αφηγείται την περιπετειώδη αναζήτηση τού κακαόδεντρου.
Μετά τα εργαστήρια της ΙΟΝ και των
μπισκότων Παπαδοπούλου, στον ποιοτικό έλεγχο οι μικροί επισκέπτες έχουν
τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους σοκολατένιο αναμνηστικό δωράκι!
Στη συνέχεια, οι πιο μεγάλοι και τολμηροί μπορούν να μπουν στο Green
Bath, μέσα σε μια υπέροχη μπανιέρα για μια αξέχαστη φωτογραφία γεμάτη
σοκολάτα!
Συνεχίζουν στον λαβύρινθο, μια δαιδαλώδη
μηχανή του χρόνου. Αν καταφέρουν να βγουν τους περιμένει μια
σοκολατένια έκπληξη, ο καταρράκτης σοκολάτας!
Μετά την αίθουσα εκπαίδευσης, στην
γκαλερί Choco Art οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από απόσταση
αναπνοής, έργα τέχνης από σοκολάτα. Στην αίθουσα επιδείξεων ετοιμάζονται
σοκολατένια γλυκά και λιχουδιές, καθώς και έργα τέχνης από σοκολάτα,
από δεξιοτέχνες ζαχαροπλάστες. Σε αυτόν τον χώρο δοκιμάζουμε 3
διαφορετικά σοκολατάκια φτιαγμένα από καθαρή σοκολάτα με...εξτρήμ
γεύσεις!...
Η Σοκολατογνώστρια, με χιούμορ μας
εξηγεί πως να δοκιμάζουμε σοκολάτα και μας τεστάρει αν καταλαβαίνουμε τα
συστατικά της! (αυτή η δράση ξεκίνησε από 17 Σεπτεμβρίου)
Κι επειδή σίγουρα σας άνοιξε η όρεξη,
στη σοκολατερία, φτιάχνετε με τα συστατικά που εσείς επιθυμείτε να
προσθέσετε στην πραγματική, λιωμένη σοκολάτα, το σοκολατένιο ρόφημα της
αρεσκείας σας(εκτός κόστους εισιτηρίου)! Το Cocoowa House μας έφτιαξε
τις ωραιότερες σοκολάτες ροφήματα που έχουμε πιει ποτέ! (η τιμή τους στα
3€). Οι καφέδες με πολύ ωραίο άρωμα της Granell στα 2-2,5€
Στα καταστήματα με σοκολάτα οι τιμές
ξεκινούσαν από τα 2€ για ένα σακουλάκι με μοναδικές γεύσεις. Προτιμήσαμε
τα Choco-Pops (σοκολατάκια σε ένα χάρτινο ριζόχαρτο, τα ελληνικά 2,5€,
τα βελγικά 3,9€). Οι τιμές έφτανα σε ένα ψυγείο στα 119€ το κιλό (για
τις περίφημες Valhrona με Τόνκο). Αρκετοί αγόραζαν έστω 2-3 σοκολατάκια.
Μεγάλη επιτυχία το χωνάκι γκοφρέτας φτιαγμένο με φρέσκια πραλίνα και τριμένο πτι-μπερ (2€).
Απολαύστε τα διαβάζοντας στη μοναδική βιβλιοθήκη εύκολες και λαχταριστές συνταγές για σοκολατένιες δημιουργίες!
Κείμενο: Λία Μαλλίδου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Συμεωνίδης
Διαβάστε τις οδηγίες - διευκρινήσεις που μας έδωσε το Εργοστάσιο Σοκολάτας:
ΔΩΡΕΑΝ PARKING για τους επισκέπτες του Εργοστασίου Σοκολάτας (είσοδος από την Πύλη Εμπορίου, Εγνατία)
2. Το ΕΣ βρίσκεται στη ΔΕΘ, Εγνατίας 154, Περίπτερο 1 και αναπτύσσεται σε 2.500τμ. και θα έχει διάρκεια μέχρι 6 Μαρτίου 2015.
3. Για επισκέψεις σχολείων, τηλ επικοινωνίας 2310 291248, 2310291122
4. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 9:00-14:00 και 17:00-20:00 (Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ) , ΣΚ 11:00-20:00
5. Μπορείτε ελεύθερα να φωτογραφίζεστε και να τραβάτε βίντεο (δεν επιτρέπεται να φωτογραφίζετε και να εκθέτετε άλλα πρόσωπα) σε κάθε σημείο του ΕΣ.Υπάρχουν και ιδιαίτερα σημεία φωτογραφίσεων.
6. Υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, baby room, στο πωλητήριο πωλούνται και προϊόντα χωρίς γλουτένη καθώς και για διαβητικούς.
7. Γιατί να έρθω στο ΕΣ;
Για το Μουσείο Σοκολάτας, για την προσομοίωση ζούγκλας Αμαζονίου (σε κάποιο σημείο και με συνθήκες ζούγκλας), για την πραγματική Καλύβα του Αμαζονίου που θα δω ένα όμορφο ταινιάκι με την ιστορία της σοκολάτας, για τους χώρους με προσομοίωση παραγωγής σοκολάτας μπισκότων και παγωτών, για το Χημείο με υπέροχα πειράματα, για τον Λαβύρινθο - Χρονομηχανή που μας οδηγεί στο ταξίδι της σοκολάτας, για τον καταρράκτη σοκολάτας (1200 κιλά πραγματικής σοκολάτας) και το παραμυθένιο τοπίο, για την Gallery με μοναδικά γλυπτά από σοκολάτα αλλά και έργα τέχνης που παραπέμπουν σε σοκολάτα, για το Chocolate Bath (μπαίνετε σε μπανιέρα και φωτογραφίζεστε από εμάς σαν να κολυμπάτε στη σοκολάτα!), για να δείτε πραγματικό καρπό αλλά και σπόρους σοκολάτας, να δείτε παρουσιάσεις από ζαχαροπλάστες και γλύπτες, για το παραμυθένιο σκηνικό και τους ξεναγούς με τις ιδιαίτερες στολές και ρόλους κλπ
8. Διευκρινίζουμε ότι: Με την είσοδό σας στο ΕΣ δεν πληρώνετε σε καμία δράση άλλα χρήματα πέραν του εισιτηρίου. Μετά την έξοδο υπάρχει καφέ - σοκολατερί και πωλητήριο όπου πωλούνται σοκολάτες και πραλίνες απ'όλον τον κόσμο, από φθηνές μέχρι κάποιες από τις ακριβότερες εταιρίες του κόσμου. Στο καφέ - σοκολατερί, η σοκολάτα ρόφημα φτιάχνεται από πραγματική λιωμένη σοκολάτα.
9. Με το εισιτήριό σας δεν δικαιούστε δωρεάν σοκολάτα μέσα στον χώρο του ΕΣ (στις επισκέψεις σχολείων υπάρχει ωστόσο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα και παροχές). Ωστόσο, τις περισσότερες φορές γίνονται επιδείξεις και μικρές γευσιγνωσίες. Όχι κάτι υπερβολικό, κάποιο μπισκοτάκι βουτηγμένο σε σοκολάτα από συντριβάνι, λίγη πραλίνα από τη μηχανή παραγωγής, κάποιο παγωτίνι, ή κάποια από τα σοκολατάκια που έφτιαξε εκείνη τη στιγμή ο ζαχαροπλάστης-παρουσιαστής, ένα σοκολατάκι ΙΟΝ που συσκευάζετε στη μολυβοθήκη κλπ. Για να μη μας παρεξηγήσετε, δεν γίνονται όλα αυτά ταυτόχρονα.
Ακόμα, οι πρώτοι 100.000, παίρνουν και ένα σακουλάκι με πραγματικούς καρπούς κακάο (ναι, είναι πικροί!). Τα σακουλάκια μοιράζονται έξω από το Εργαστήριο σοκολάτας (ήταν στην καλύβα αλλά επειδή το μέρος έχει ιδιαίτερο φωτισμό, πολλοί δεν τα έβλεπαν)
Από 17 Σεπτεμβρίου υπάρχει γευστική δοκιμή, σε 3 είδη από σπάνια σοκολατάκια και tips γευσιγνωσίας!
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας και εφόσον μας επισκεφτείτε ευχόμαστε να περάσετε όμορφα. Για να απολαύσετε καλύτερα το Εργοστάσιο Σοκολάτας, προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής!
Οι "ξεναγοί" με τις στολές τους περμένουν το ξεκίνημα!
Πρώτη παρουσίαση του Καταρράκτη Σοκολάτας! Περισσότερη από 1 τόνο πραγματική σοκολάτα σε ένα ονειρεμένο τοπίο!
Οι αρχιζαχαροπλάστες έτοιμοι να δημιουργήσουν και να χαρίσουν υπέροχα σοκολατάκια!
Ένα υπέροχο δίχρωμο συντριβάνι σοκολάτας από την Ιταλία!
Στο χημείο, πειράματα και...άλλα!
Όποιος είναι τολμηρός, μπαίνει στον μεγαλύτερο λαβύρινθο - χρονομηχανή στην Ελλάδα!
Στο Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ, δοκιμάζετε σοκολατίτσες και τις συσκευάζετε σε υπέροχες μολυβοθήκες κονσέρβες!
Διαδραστική γραμμή παραγωγής ΙΟΝ
Ο κόσμος που αναμένεται θα ξεπεράσει
κάθε ρεκόρ. Γι'αυτό ο χώρος αναμονής είναι τεράστιος. Ξεκινάει από την
ιστορία του Περιπτέρου 1 και της ΔΕΘ
Συνεχίζει με το φεστιβάλ κινηματογράφου και ένα μοναδικό συλλεκτικό φιλμάκι
Βγάζετε φωτογραφίες στην τεράστια σοκολάτα ΙΟΝ (πάντα στον χώρο αναμονής)
Μπαίνουμε στη ζούγκλα με τους γκρεμισμένους ναούς των Αζτέκων. Οι ξεναγοί ντυμένοι ανάλογα.
Στη συνέχεια σε πραγματικές τροπικές συνθήκες ζέστης και υγρασίας!
Ανεβαίνουμε στην Καλύβα του Αμαζονίου.
Μια πραγματική καλύβα χτισμένη πάνω στο νερό, για να δούμε ένα
εντυπωσιακό φιλμάκι με τον Θανάση Τσαλταμπάση και την ιστορία της
σοκολάτας.
Συνταγές των Αζτέκων; Μια Αζτέκα μας περιμένει.
Στην έξοδο της Καλύβας
Μουσείο ΙΟΝ
ΙΟΝ για πάντα
Μπισκότα παπαδοπούλου, αίθουσα προβολών
Τρώμε τα αγαπημένα μας Μιράντα βουτηγμένα σε σοκολάτα!
Γραμμή παραγωγής Μπισκότων Παπαδοπούλου
Κρι Κρι, μοιράζανε υπέροχα παγωτίνια!
Μέσα στον Λαβύρινθο - Χρονομηχανή. Ταξίδι στο Σύμπαν
Λαβύρινθος - Χρονομηχανή, ο κρυμμένος θησαυρός
Γραμμή παραγωγής Μπισκότα Παπαδοπούλου.
Στην εσωτερική είσοδο του Εργοστασίου Σοκολάτας
Art Gallery με έργα τέχνης και γλυπτά από σοκολάτα!
Όλα φτιαγμένα από Σοκολάτα!
Νυφικό φτιαγμένο από σοκολάτα (Σχεδιαστής: Konstantinos Tsigaros)
Χώρος...εκπαίδευσης!
Κάντε ντουζ με σοκολάτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.